8 Ekim 2009 Perşembe

Beni Ararken

7 kez tüp bebek tedavisi görmüş bir kadın, Selin... Artık pes etmek üzere, depresyonda... Hipnozla geçmiş yaşam terapisi yapmaya başlıyor ve bilinçaltındaki anne olmasını engelleyen inanışları bulmaya çalışıyor.

Selin iç ses:
"...Çok yoruldum. Doktor ve hastane peşinde koşmaktan, her denemede umuda kapılıp, yenilgiyle birlikte hayal kırıklığı yaşamaktan yoruldum artık.Allahım artık lütfen eğer çocuk sahibi olamamın arkasında bir hayat dersi varsa ben bu dersi başka türlü öğreneyim. Söz veriyorum öğrenmem gerekenleri öğreneceğim ama çocuksuz bırakma beni..."

"Örneğin çocuklukta sebebini anlayamadan deneyimlediğimiz ebevyn dayakları olumsuz duygularla bilinçaltına kaydedilirse, hayatımız boyunca suçluluk duygusu, sebepsiz öfke , tahammülsüzlük ve kendine güvensizlik gibi olumsuz hislere sebep olabilir. Eğer bu hisleri önemsemeyerek bastırırsak, zaman içinde psikosomatik hastalıklara yol açabilirler."

"Eğer paralel yaşamları arasında gidip gelinebilseydi, aslında gerçeğin sadece algılamayı seçtiğimiz durumlar olduğu çok kolay anlaşılabilirdi. Hayatın içinde detaylarına takılmış yaşarken insan sadece gördüklerini ve duyduklarını gerçek olarak kabul ediyordu."

3 yorum:

  1. Özeti okuyunca kitabı da okumak istedim. Güzel bir paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil
  2. ben paralel yaşamlarda takılıp kaldım konuştuğumuzdan beri!

    YanıtlaSil
  3. Teyzem asla okumasın bu kitabı :( Bu arada yorumuna istinaden, Denizzz öldüm, geberdim kız orada ki HELLO KITTY'li elbise enfes ya, ağlamak istiyorum :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...