27 Ekim 2009 Salı

Kazanan yalnızdır...

Lüks ve başarıya tutku, yüreğimizi dinlememize nasıl engel oluyor onu anlatmış. Paulo Coelho.

"Moda aslında ben sizin dünyanızdanım. Sizin ordunuzla aynı üniformayı giyiyorum, onun için beni vurmayın demenin bir biçimidir."

"Bilgi teknolojisi sanayisinin milyarderlerinin plastik saatler takıp eski püskü blucinler giydikleri Silikon Vadisi'ne gitseler, dünyanın değiştiğini anlayacaklardır. Orada artık herkes aynı toplumsal sınıftanmış gibi görünüyor..."

"...Ve tüm dergilerde hala bunlar yer aldığına göre, reklamları, işe yaramaz nesnelerin piyasaya sürülmesini, tümden gereksiz yeni akımların icat edilmesini ve farklı markaların hepsi de birbirine benzeyen yüz kremlerinin üretilmesini kapsayan milyarlarca dolarlık bir sanayiyi yok etmeyi kim göze alabilir ki?"

"İnsanlar almak üzere oldukları kararlar üstünde düşünmeye başladılar mı, genellikle fikir değiştirirler-bazı adımları atmak hayli cesaret ister."

"Gençlik kusuru işte.Kendini herkesten zeki sanıyorsun."

"Çocuklarına kök ve kanat verebilene ne mutlu...Hamid'in köklerine ihtiyacı vardı. Dünyada doğduğumuz, anadilimizi öğrendiğimiz ve atalarımızın karşılarına çıkan sorunların nasıl üstesinden geldiklerini keşfettiğimiz bir yer vardır. Her zaman bir an gelir, o yerden sorumlu hissederiz kendimizi....
Hamid'in kanatlara da ihtiyacı vardı . Kanatlar bize düş gücünün sonsuz ufuklarını açarlar, bizi hayallerimize ve uzak yerlere taşırlar..."
"Günah iyi bir şeye yol açıyorsa erdemdir, erdem de kötülük amacıyla kullanılırsa günah olur."

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...