13 Eylül 2010 Pazartesi

Kayıp Gül


Diana annesini kaybederken, öldü sandığı babasıyla birlikte yaşayan Mary isimli bir kardeşi olduğunu öğrenir. Mary'nin mektuplarından çok farklı biri olduğunu anlar Diana. Bir gülle konuşmaktadır Mary. Deli diye düşünür... Aslında Diana, annesini kaybettikten sonra büyük bir boşluk ve kaybolmuşluk içindedir. Mary'nin mektuplarında bahsettiği Istanbul'daki bir kadını aramaya başlar. Kadın ona gülleri duymanın sırrını verecektir.

"Ruh eşim, tüm dünya yalan söylediğimi düşündüğünde bana inanan kimsedir."

"Özgeçmişler görelidir. Oysa biz gülleri, zamana, mekana ve içinde yaşadığımız sosyal çevreye bağımlı olmayan yönümüzle duyarız. İşte bu yüzden, eğitim, deneyim ve özellikle de referans bölümlerinin tümünü özgeçmişinden silmen gerekiyor."

"Bahçeye adım atarken amacın neyse, ancak onu elde edersin. Bahçede ne yaptığımız değil, ne için yaptığımız önemlidir. Yani senin bahçedeki niyetin güllerle konuşarak başka insanlardan farklı olmaksa ne yazık ki sadece kibir kazanırsın. Amacın sadece gülleri duymaksa gülleri duyarsın."

"Gülleri duyamayanlara gülleri duyamamaları ceza olarak yeter."


"İmkansızı gerçekleştiren mucizeler değil sürekliliktir."

"Güllerin konuştuğuna inanmayanlar olmalı ki, güllerin konuştuğuna inananlar olabilsin."

"Bazen sessizlik yüzlerce yeminden daha inandırıcı olur."

"Gülleri duymak çok kolay,tek yapman gereken ya unuttuklarını hatırlamak, ya da öğrendiklerini unutmak."

4 yorum:

  1. yarım bıraktığım nadir kitaplardan biridir. Tam bir fiyasko üstelik bir çok başka kitaptan 'esinlenme' var.

    YanıtlaSil
  2. :) Bu kitabı bitirdikten sonra bir iki kişiye şöyle dediğimi hatırlıyorum, şöyle bi kitap yazamadık gitti. Çok basit gelmişti.

    Ama buraya okuduğum her kitabı yazıyorum. Yani illa tavsiye gibi değil, beğenip, kendine yakın bulana... Biraz arşivim gibi

    YanıtlaSil
  3. :) biliyomusun eşimde böyle bir yorum yaptı, 'bende yazardım bunu' şeklinde...

    YanıtlaSil
  4. Bestseller olmasını abartı bulsam da sade akıcı bir dili var kolay okunup hemen bitirilebilinen kitaplardan.Bana da yorum yazmam için çok şey sundu yorumuma göz atmak isterseniz


    http://www.kitapsohbetcisi.com/2012/06/sohbet-kayp-gul-serdar-ozkan.html

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...