13 Mart 2012 Salı

Yavaşla!



"Yavaşlayın! BU hayattan bir defa geçeceksiniz."

"İnsan özne olduğu duygusuna ancak zamanın içinde yaşayarak, geçmişten bugüne hareket ederek ulaşır." 

"Günümüzün gençleri klavyelerin ucund ışık hızıyla seyahat ediyor ve fakat hiçbir yere ulaşamıyorlar.
Çok hızlı giderseniz içinizde olup bitenleri özümseyecek ve onu duyarlılığınızın bir parçası sayacak vaktiniz olmaz. Güzellik ancak onu durup temaşa edecek zamanınız varsa size bir şey söyler."

"Bir genç ancak konuşmak ve kendini ifade edebilmekle sağlıklı bir benlik duygusu geliştirir. 

"USUL ASİLDİR."

"Evlere ve okullara yavaşla tabelası asabiliriz."

"Telaş hayatı daha da yüzeysel kılar."

"Kendi tempomuzu içimizin seslerini dinleyerek bulabiliriz."

"Kendi ve sevdiklerimizin ömrünü güzelleştirmek için yarışmalı. Anın evlatları olmalı.Güzelliği ve iyiliği dile getirmeli , olmuyorsa susmalı."

"Hayat yolda olmak demektir."

"Şiddete en çok eğilimli insanlar ego tehditlerine en duyarlı insanlardır.  Özellikle de kendi değerli hakkında şişmiş, fazlasıyla uçmuş kanaatlere sahip olanlardır.

"KÖtülüğün bir diğer kaynağı idealizmdir. İnsanlar kendilerini iyiliğin mutlak savaşçıları, iyinin yegane temsilcisi saymaya başlamışlarsa hasım olarak gördükleri  insan ve gruplara her türlü kötülüğü yapabilme hakkını kendilerine verirler. Soylu hedefler uğruna saldırganlık ve şiddet kullanmayı meşrulaştırırlar. " 

"Kötülük aldığı ufak onaylarla önce küçük adımlar atıp sonra büsbütün kontrolden çıkabiliyor. Bir insana zarar vermek çoğu zaman insana kendisini kötü hissettiren bir durum. O halde kötülüğü işleyen kişi hemen kendisine bir bahane bir mazaret üretiyor. " 

"Anne babalarının tv karşısında uyuklamaktan yeterince sevgi veremediği bir kuşak bir kanser hücresi gibi hızla ülkeyi istila ediyor.
Onları hayata bağlayacak bir yöne ve anlam duygusu verecek şey birlikte yapacağımız konuşmayı zenginleştirmek, onlarla hikayeleri ve hayalleri paylaşmak olabilir. Çocuklarımıza hikaye anlatmalı onları hikayelerle emzirmeliyiz. Anlattığımız hiyakeyer onları anonim bir dünyada yurtsuz kalmaktan kurtaracaktır. Bir hikaye paylaşmak aynı hayallerle ısınmaktır. "

"Ancak layığınca sevilmiş çocuklar bıçağın kanatabileceğini, kötü bir sözün can yakabileceğini bilebilir. Kainatı, yurduğu, insanlarını sevebilen anne babalar çocuklarını hayatın seslerine açabilen anne babalar başkasını incitmenin bir insan için ne büyük bir zillet olduğunu anlatabilir."

"Yakın ilişkilerin oluşması zaman ve emek ister. Modern uygarlık eşyadan yana zengin, zamandan yana yoksul bireyler üretiyor."

"Kravinsky İnsan iyi bir şey yapmak istediğinde bunu hemen yapmalı çünkü bencillik duygusu hemen geri gelebilir." 

"Mutluluğun formülü çok açık :Bir sen, bir ben, bir de bebek. Yani sosyal bağ, insan ilişkisi.
Kendimi onda seyredeceğim bir yüz."

"Çocuğun cenneti gözleri şefkatle ışıldayan bir annedir."

"Çocuklar ancak sığınacak bir evleri ve onları saracak bir ana kucağı varsa varlıklarını hissedebilirler ve dünyadan bir şey isteyebilirler.
Çocuğun tutacak bir el aradığı gibi, o el de hep tutacağı çocuğu arar. Hayat bir tamamlanma arzusudur."

"Önyargıda ilk basamak gruplar oluşturmaktır. Biz ve onlar dediğimiz anda bizi kayırıp onları lanetleyeceğimiz bir iklim yaratmış oluruz. Kendi grubumuzu her şeye rağmen övülmeye, dışarıdaki grubu da yerilmeye layık buluruz."

"Bir kez kendimize öteki, bir düşman bulduk mu, sıra onu insanlıktan çıkarmaya sıra gelir."

"Bize çılgın Türkler gerekmiyor artık, bize aklı başında çalışkan, efendi, dinlemeyi ve konuşmayı bilen Türkler gerekiyor."

"Bu ülkenin en soylu insanları diğerlerinin acısını en çok içinde hissedenlerdir."

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...