5 Ağustos 2015 Çarşamba


"insan nasıl özgür olabilirdi, insanlık köleyken?"

"İstediğin gibi kandırabilirsin kendini, sen ütopik dünyanda bilim ve sanata sığın ama sakın unutma, eğitmediğimiz, hor gördüğümüz herkes bir gün karşımıza çıkacak, üstelik ellerinde silahlarla."

"Yaradan asla şekilci değildir, şekilci olan şeytandır."

"Cihat kelimesi kökünü jihaad kelimesinden alır. Jihaad kelimesiyse gayret etmek, yani ilerlemek için sürekli gayret edip, çabalamak anlamına gelir. Cihat aslında kişinin çabada olması, kendi nefsiyle sürekli bir mücadelede olması demekken bugün anlamı nerelere taşınmıştır."

"Hak için ölenler sayesinde kalkmıştı kölelik, hak için ölenler sayesinde yıkılmıştı saraylar, hak için ölenler sayesinde kabul olmuştu hukuk, hak için ölenler sayesinde susturulmuştu meydanı boş bulan yağmacılar...Hak için ölebilenler sayesinde insan olmayı öğrenmiş, kendi anlamını fark edebilmişti. Yeri geldiğinde hak için ölebilmek gerekirdi, her hakiki insan gibi ama asla hak için öldürmemeliydi."

"Hayatın sana ne anlatmak istediğini anlayana kadar buradasın, acıdasın, gerekirse ölür ve yine doğarsın. Acıyı yenip anlayışa çevirene kadar buradasın. Öfkeyi dindirip, nefreti ezip hayatını hedefe dönüştürene kadar yoldasın. Duyguları üzülmek için değil anlamak için yaşadığını fark edene kadar daha çok doğacak ve öleceksin."

"Devrimi de evrimi de besleyen tek şeydi sanat."
Sanat konuşmalı, sanat izlemeli, sanat okumalı, sanatı takip etmeli, sanatla beslenmeliydi."

"Kendi içimizdeki duyguları mı tanıyabiliyorduk diğerlerinde?"

"Birbirlerinin dengilerdi, bu yüzden de birlikte dengedelerdi."

"Eski bir inanışa göre , kişi dünyadaki yolculuğunu tamamladığında cennet ve cehennem arasında kendini bir ayna karşısında bulurmuş. Bu ayna o kişinin dünyada geçirdiği süre boyunca her konuda olabileceği, ulaşabileceği o en iyi versiyonuyla, olmayı seçtiği versiyonu arasındaki farkı öyle netlikle görürmüş ki aynada, olabilecekken olmadığı şeylerin yani doldurmadı potansiyelinin pişmanlığı içine işlermiş. İşte o pişmanlık ruhun cehennemiymiş..."

"Uzun yıllar gibi geçen yaşam aslında sadece test edildiğimiz kısacık bir andı."

"Bizi gömdüler, ama tohum olduğumuzu bilmiyorlardı...."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...